Literatura faktu

Sztukamięs ze szlachtuza. Nieopowiedziana historia mięsa

Brak ocen. Bądź pierwszy i dodaj opinię
Wydawnictwo: Czarne
Ean: 9788381912709
Numer wydania: 1
Data premiery: 2021-07-21
Format: 215mm x 133mm
Liczba stron: 328

Wysyłka

Książkę wyślemy do 5 dni roboczych

Po raz pierwszy w historii łatwy dostęp do mięsa ma każdy Polak. Jeszcze wiek temu nasi przodkowie mogli tylko o tym pomarzyć, dziś jednak żyjemy w erze przesytu i hodowli przemysłowych. Pytanie o zasadność jedzenia mięsa nigdy nie było bardziej aktualne. Jedni twierdzą, że jest ono passé, inni uważają, że to nasza polska tradycja. Jak jest naprawdę?

Ta książka powstała, ponieważ wierzę, że jako „obywatele świata” powinniśmy znać naszą historię. Zanim więc sięgniecie po smażoną pierś brojlera lub grillowaną karkówkę z tucznika, poznajcie prawdziwą historię polskiego mięsa i odkryjcie dawny świat polskiej kuchni, w której pekefleisz, pierśnik czy kapłon królowały nie tylko od święta.

Autorka

Producent / Podmiot odpowiedzalny

Wydawnicto Czarne Sp. z o.o.

Adres

Wołowiec 11
38-307 Sękowa Polska

Kontakt

E-mail: sekretariat|czarne.com.pl| |sekretariat|czarne.com.pl

Telefon: 48515274298

Brak ocen. Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię i ocenę: