Pozostałe

Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji.

Brak ocen. Bądź pierwszy i dodaj opinię
Ean: 9788301187682
Numer wydania: wydanie 1
Data premiery: 05.10.2016
Format: 205 mm x 235 mm
Oprawa: twarda
Liczba stron: 144

Wysyłka

Książkę wyślemy do 5 dni roboczych

Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji” to powrót do smaków z dzieciństwa. W elegancko wydanej książce autorstwa Joanny Furgalińskiej znajdują się przepisy na tradycyjne potrawy polskie, które pamiętamy z domu naszych rodziców lub dziadków, ale których dziś sami często nie umiemy przygotować, np. krupnik, leniwe pierogi, ogórki kiszone, rydze smażone czy ciasteczka ze skwarek. Przepisy są zebrane w kilku tematycznych rozdziałach: zupy, potrawy z mąki i ziemniaków, potrawy mięsne, dania z ryb, warzywa, smakołyki, dodatki

i napoje. Na końcu książki zamieszczony został alfabetyczny indeks przepisów oraz miary i wagi. Całość bogato

i dowcipnie ilustrowana przez Autorkę, na wzór wydanej w 2015 roku książki „Ślónsko kuchnia dla Hanysów

i Goroli”, cieszącej się ogromnym zainteresowaniem.

Joanna Furgalińska – absolwentka Katowickiego Wydziału Grafiki Akademii Sztuk Pięknych w Krakowie. Specjalizuje się w litografii barwnej, ilustracji książkowej i malarstwie. Miała wiele wystaw indywidualnych, między innymi dwukrotnie w Ottawie (grafika), dwukrotnie w Amsterdamie (grafika) i wielu innych miejscach. Jest autorką ilustracji do kilkudziesięciu książek. Wydała kilka autorskich książek dla dzieci. Jest także autorką pozycji „Ślónsko godka – ilustrowany słownik dla Hanysów i Goroli” oraz książki kulinarnej „Ślónsko kuchnia. Dla Hanysów i Goroli”. Prace autorki znajdują się w zbiorach muzealnych w kraju oraz w kolekcjach prywatnych w kraju i za granicą. 

Producent / Podmiot odpowiedzalny

WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA

Adres

UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa Polska

Brak ocen. Bądź pierwszy i dodaj opinię.

Dodaj opinię i ocenę: